Dr. Camran Nezhat, M.D., FACOG, FACS

Ο άνθρωπος που δημιούργησε και ηγήθηκε το WORLDWIDE ENDOMARCH MOVEMENT

Nezhat Camran, MD

Ο Dr. Camran Nezhat είναι εξειδικευμένος Χειρουργός λαπαροσκοπικής χειρουργικής, αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και υπογονιμότητας. 

Αποτελεί πρωτοπόρο επιστήμονα στον τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στον κλάδο της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης για τις καινοτόμες χειρουργικές πρακτικές του, κυρίως στις επεμβάσεις με τη λαπαροσκοπική μέθοδο, ήδη από τη δεκαετία του '70, μια μέθοδο η οποία παρότι σήμερα είναι ευρέως αποδεκτή, υπήρξε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη στο κοντινό παρελθόν, καθώς απομακρυνόταν πολύ από την κλασική λαπαροτομία και τις ακόμη πιο κλασικές επεμβάσεις του «ανοιχτού» χειρουργείου.

O Dr. C. Nezhat θεωρείται ζωντανός θρύλος της σύγχρονης λαπαροσκοπικής γυναικολογικής χειρουργικής και έχει πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων στον κόσμο, για όλες τις μορφές ενδομητρίωσης.

Διδάσκει ιατρική και εξασκεί χειρουργική ως Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Standord, στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια, από το 1993.

Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, καθώς και Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF).

Είναι ο ιδρυτής του παγκόσμιου κινήματος του ENDOMARCH, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να βοηθηθούν χιλιάδες γυναίκες που πάσχουν από Ενδομητρίωση σε όλο τον κόσμο, αλλά και γενικότερα για να προωθηθεί η ενημέρωση πάνω σε αυτή την αρκετά άγνωστη πάθηση στον γενικό πληθυσμό.