Το Endomarch στην Ελλάδα

Η πορεία του Endomarch στην Ελλάδα

Το Endomarch στην Ελλάδα

Το Worldwide Endomarch προσκάλεσε και την Ελλάδα να συμμετάσχει στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην Ενδομητρίωση. Επικεφαλής της χώρας μας επιλέχτηκε ο Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας & Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, της Καλιφόρνιας, κύριος Γεώργιος Χείλαρης.

Η ομάδα του Endomarch Greece έχει συγκεντρώσει γι' αυτόν τον σκοπό κορυφαίους συναδέλφους του κ. Γ. Χείλαρη και πολλούς εθελοντές οι οποίοι όλοι μαζί συνδιοργανώνουν το Endomarch Greece.

Η πορεία του Endomarch Greece 

Η πορεία του Endomarch στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ικανοποιητική, αν και είχε στη διάθεσή του πενιχρά μέσα. Η όλη δραστηριότητα έγινε σε εθελοντική βάση και με καθαρά προσωπική εργασία από τα μέλη της Οργάνωσης, λόγω έλλειψης χρηματικών κονδυλίων. Ξεκινήσαμε την καμπάνια μας με ένα δικό μας δυνατό μήνυμα «1 στις 10 γυναίκες αιμορραγούν από άγνοια!», μια φράση η οποία πραγματικά «συμπυκνώνει» με τον καλύτερο τρόπο όλη την ουσία του προβλήματος

Ανάμεσα στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν (όπως για παράδειγμα μια Καμπάνια Ενημέρωσης στο Facebook) ήταν και η αποστολή περισσοτέρων από 1.000 newsletters και ερωτηματολογίων. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να γίνει μια πρώτη καταγραφή για τη γνώση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα σχετικά με την Ενδομητρίωση.

Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά σοκαριστικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού δεν είχαν ακούσει καν τη λέξη «Ενδομητρίωση».

Ένα μικρό ποσοστό γυναικών (13%) ηλικίας 30-45 είχε ακουστά τη λέξη, χωρίς ωστόσο να έχει την παραμικρή ιδέα αναφορικά με τα συμπτώματα και τις πιθανές θεραπείες. Τα παραπάνω αποτελέσματα μας προτρέπουν πλέον να κάνουμε και στην Ελλάδα πιο αισθητή και ενεργή τη δράση του Endomarch-Greece, επιζητώντας το κάτι παραπάνω.

H Μη Κερδοσκοπική AWARE και το έργο της

Η νεοσύστατη AWARE θα στηρίζει την εκστρατεία του Endomarch με μια καλά στοχευμένη Επικοινωνιακή Καμπάνια κάθε χρόνο, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη σωστή διάγνωση & πρόληψη της Ενδομητρίωσης!

Μετά από τρεις επιτυχημένες διεξαγωγές  (2016 στον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού και 2017 & 2018 στον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ), με συμμετοχές που ξεπέρασαν πέρυσι τους 2.000 Runners & Walkers, το «Endomarch Greece» επιστρέφει στον Πειραιά στις 13 Απριλίου και μας περιμένει να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να στηρίξουμε την γυναικεία υγεία και να δώσουμε ακόμα μια «μάχη» ενημέρωσης για την άγνωστη & «ύπουλη» γυναικολογική πάθηση της Ενδομητρίωσης!

Υπό την Αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & του ΟΠΑΝ [ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ], για άλλη μια χρονιά, το Σάββατο 13 Απριλίου θα είμαστε όλοι εκεί! 

Στόχος του Αγώνα δεν είναι η νίκη αλλά η συσπείρωση: «να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για την Γυναικεία Υγεία! Να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να «σπάσουμε την σιωπή» για την πάθηση της Ενδομητρίωσης!».